Vedensuodatin raudan ja mangaanin poistoon kaivovedestä

Kaivoveden(rengas- tai porakaivo ) sisältämä rauta ja mangaani ovat omakotitalon yleisimmät kaivoveden ongelmat joita ratkaistaan vedensuodattimilla. Veden sisältämät rauta ja mangaani sotkevat talon vesikalusteita ja tukkii putkistoja. Mangaanin on todettu viimeisimmissä tutkimuksissa aiheuttavan nuorille lapsille kehityshäiriöitä mm. AD-HD:tä.

Kaivoveden raudan ja mangaanin suodattamiseen on omakotitalo tai loma-asunnon vesistä on monia erilaisia ratkaisuja.

  • Hapettavat vedensuodattimet raudan ja mangaanin poistoon
  • Vedenpehmennin raudan, mangaanin ja kalkin poistoon
  • Yhdistelmäsuodatinlaitteet raudan, mangaanin, humuksen ja kalkin poistoon

Vesianalyysin tuloksien pohjalta pääsemme valitsemaan asiakkaalle aina juuri sellaisen vedensuodattimen joka hänelle on sopivin.

Hana ja lavuaari - Rauta ja mangaani kaivovedessä

Vedensuodatin raudan ja mangaanin poistoon

Kun veden ainoat ongelma kohdat ovat rauta ja mangaani, niin silloin vedensuodattimeksi sopivat vastavirtahuuhtelulaitteet joissa on hapettava suodatusmassa. Näissä suodatinlaitteissa ei tarvitse käyttää suolaa tai muita kemikaaleja suodatusmassan virkistykseen. Hapettavia raudan ja mangaanin suodattimia omakotitaloihin on kahta mallia:

Suodatinlaitteet asennetaan painesäiliön jälkeen. Laitteet tekevät itselleen vastavirtahuuhtelua jolla ylläpidetään suodatinlaitteiden suodatusmassan suodatustehokkuutta. Vastavirtahuuhtelussa syntyvä jätevesi ohjataan yleensä lattiakaivoon tai viemäriin.

Vedenpehmennin raudan, mangaanin ja kalkin poistoon

Vedenpehmennin on vedensuodatin jossa on kationi suodatusmassaa. Tällainen vedensuodatin poistaa vedestä tehokkaasti rautaa, mangaania ja kalkkia. Omakotitaloihin yleensä sopivan kokoinen vedenpehmennin on KA-20A vedensuodatin. KA- vedenpehmintimiä on saatavilla myös muita kokoja pienempiä ja isompia.

Vedenpehmennin asennetaan painesäiliön jälkeen. Suodatinlaitteet virkistävät suodatusmassansa automaattisesti kellolaitteensa avulla. Suodatusmassan virkistämisessä vedenpehmennin käyttää vedenpehmennyssuolaa. Suodatinlaitteen jälkeen kaikki vesi on suodatettua raudan, mangaanin ja kalkin osalta. Vastavirtahuuhtelussa syntyvä jätevesi ohjataan yleensä lattiakaivoon tai viemäriin.

Vedensuodatin raudan, mangaanin, humuksen ja kalkin poistoon vedestä

Yhdistelmävedensuodattimilla voidaan poistaa vedestä rautaa, mangaani, humusta ja kalkkia. Näissä yhdistelmäsuodatinlaitteissa on sekä kationi- ja anionisuodatusmassaa. Omakotitaloihin yleisimmät yhdistelmäsuodatinlaitteet ovat:

Yhdistelmäsuodatinlaitteet tulevat vesilinjaan painesäiliön jälkeen. Yhdistelmäsuodatinlaitteet käyttävät vedenpehmennyssuolaa suodatinmassansa virkistykseen. Virkistyksen suodatinlaitteet tekevät automaattisesti. Vastavirtahuuhtelussa syntyvä jätevesi ohjataan yleensä lattiakaivoon tai viemäriin.

Raudan ja mangaanin poistoon sopivan vedensuodattimen vallinnassa teitä auttaa Jaloveden asiantunteva henkilökunta. Ole meihin rohkeasti yhteydessä! Yhteydenoton voitte tehdä sivun alalaidassa olevalla yhteydenottolomakkeella, puhelimitse 050 576 4120 tai sähköpostilla info@jalovesi.fi

Jalovesi –Puhdasta vettä