HUMUS, CODmn, KMnO4 vedessä

Kaivovesistä humusta ilmenee yleisemmin rengaskaivojen vesissä kuin porakaivojen vesissä. Suomen järvivesissä humus on myös yleinen ongelma.

Vesianalyysin tuloksissa CODmn- tai KMnO4-luku (permanganaattiluku tai kemiallinen hapenkulutus) kertoo veden humuspitoisuudesta. Vedessä oleva humus on orgaanista ainetta ja se on peräisin maaperästä tai pintavesistä. Humuksesta voi aiheutua veteen maan hajua ja makua sekä väriä. Humusta sisältävä vesi rikkoo vettä käyttäviä koneita ja voi värjätä pyykkiä ja vesikalusteita.

Vedensuodatin

Humus pitoisen kaivoveden puhdistamiseen löytyy vedensuodattimia niin koko talon vesien puhdistamiseksi kuin myös yhden vesipisteen ruoka- / juomaveden puhdistamiseksi.

Koko talon vedensuodattimilla humus suodatetaan pois vedestä, niin että kaikista talon vesipisteistä saadaan puhdasta vettä. Koko talon vedensuodattimet asennetaan yleensä painesäiliön jälkeen.

Yhden vesipisteen vedensuodattimilla puhdistetaan yleensä humus pois ruoka-/juomavedestä. Yhden vesipisteen vedensuodattimia on erilaisia, niin hanaan liitettäviä vedenpuhdistuslaitteita kuin myös vesilinjaan asennettavia vedenpuhdistuslaitteita.

Apua vedensuodattimen valintaan tai pyydä tarjousta sivun alalaidassa olevalla yhteydenottolomakkeella, puhelimitse 050 511 5231 / 050 576 4120 tai sähköpostilla info@jalovesi.fi

Koko talon vesipisteille

KANKDF-44A Vedensuodatin, humuksen, raudan ja mangaanin poisto

Humuksen, raudan ja mangaanin poisto vedestä tällä yhdellä suodattimella. Soveltuu omakotitalon ja loma-asunnon vesien vedensuodattimeksi. Poistettavat haitta-aineet: rauta, mangaani ja humus.
Humus Mangaani Rauta Rikkivety
Hinta: 1690 €

HM-20A Vedensuodatin humuksen poistoon

Vedensuodatin humuksen poistoon vedestä omakotitaloon tai mökille. HM- vedensuodattimet poistavat vedestä tahokkaasti humusta.
Humus Järviveden suodatus
Hinta: 1390 €

pRO-1600 Käänteisosmoosilaite

Käänteisosmoosilaite koko talon veden suodattamiseen.
Arseeni Bakteerit Fluoridi Humus Järviveden suodatus Kalkki Kloridi Mangaani Rauta Uraani
Hinta: 2490 €

KAH-44A vesisuodatin raudan, mangaanin ja humuksen poistoon

Vesisuodatin poistaa vedestä tehokkaasti humusta sekä rautaa ja mangaania. Soveltuu omakotitalon ja lomas-asunnon vesien suodattamiseen.
Humus Mangaani Rauta
Hinta: 1450 €

HM-44A Vedensuodatuslaite humuksen poistoon

Omakotitalon ja loma-asunnon vesien puhdistamiseen humuksesta sopiva vedensuodatuslaite, kun vesi sisältää paljon humusta.
Humus Järviveden suodatus
Hinta: 1490 €

Vedensuodatin KANKDF-54A raudan, mangaanin ja humuksen poistoon.

Tämä vedensuodatin soveltuu paritalon, omakotitalon tai loma-asunnon vedensuodattimeksi raudan, mangaanin ja humuksen poistoon. Poistaa kaivovedestä myös rikkivedyn aiheuttamaa mädäntyneen kananmunan hajua.
Humus Kalkki Mangaani Rauta Rikkivety
Hinta: Pyydä tarjous €

Yhdelle vesipisteille

Jalovesitorni rst kantovesisuodatin / Doulton SS2

Huippu vedensuodatin paikkoihin joissa ei ole juoksevaa vettä. Vesi puhdistuu omalla paineellaan. Poistaa vedestä paljon eri haitta-aineita.
Bakteerit Doulton Humus Järviveden suodatus Mangaani Rauta Rikkivety
Hinta: 199 €

Vedensuodatin hanaan Doulton HCP tai HCS

Rosterista tai elintarvikemuovista valmistetut hanaan liitettävät vedensuodattimet. Nämä vedensuodattimet poistavat vedestä paljon eri haitta-aineita. Laitteet on helppo asentaa itse.
Bakteerit Doulton Humus Järviveden suodatus Mangaani Rauta Rikkivety
Hinta: alk. 135 €

RO6 Käänteisosmoosi vedensuodatin

Yhden vesipisteen käänteisomoosi vedensuodatin. Poistaa vedestä suuria määriä hatta-aineita.
Arseeni Bakteerit Fluoridi Humus Järviveden suodatus Kalkki Kloridi Mangaani Rauta Rikkivety Uraani
Hinta: 370 €

Jalovesitorni 2 Kantovesisuodatin

Jalovesitorni 2 vedensuodatin mökeille ja retkille. Ei vaadi painepumppua tai sähköä.
Bakteerit Doulton Humus Järviveden suodatus Rauta Rikkivety
Hinta: 129 €

Doulton Filtadapt vedenpuhdistin hanaan

Englannissa valmistettu hanaan liitettävä Juomaveden puhdistin. Ultratehokkaalla Doultonin suodattimella maukasta juomavettä niin kaivo-, järvi- kuin myös hanavedestä.
Bakteerit Doulton Humus Järviveden suodatus Mangaani Rauta Rikkivety
Hinta: 135 €

Doulton Purifer 3 vedensuodatin tiskipöydän alle

Tiskipöydän alle asennetava vedensuodatin jolla puhdistetaan vedestä paljon eri haitta-aineita. Soveltuu kaivo-, järvi- kuin myös hanaveden suodattamiseen.
Bakteerit Doulton Humus Järviveden suodatus Mangaani Rauta Rikkivety
Hinta: 249 €

10″ Keraaminen monivaihe vedensuodatin

HUIPPU VEDENSUODATIN! Poistaa vedestä rautaa, mangaania, humusta, bakteereita ja ym. Soveltuu yhden vesipisteen laitteisiin.
Bakteerit Humus Järviveden suodatus Mangaani Rauta Rikkivety
Hinta: 95 €