Uraani vedessä

Liikaa uraania vedessä? Kaivovesi voi sisältää uraania Suomessa monin paikoin. Eniten uuraania on havaittu Etelä-Suomessa, Uudellamaalla ja Salpausselän alueella kaivovesissä. Uraani on vedessä hajuton, mauton ja väritön haitta-aine joka on liuennut veteen kallioperästä. Uraanin havaitseminen vedestä on aistin varaisesti mahdotonta. Uraanin voi havaita vedestä ainoastaan vesianalyysin avulla.

Uraani vedessä ei ole säteilyn takia ihmisille terveysriski. Pitkäaikainen Uraanipitoisen veden nauttiminen sisäisesti vahingoittaa ihmisen munuaisia. Lisäksi uraani pitoisen veden nauttiminen voi kohottaa verenpainetta. Uraani kertyy ihmiskehossa luustoon ja voi mahdollisesti vahingoittaa luustoa.

Vedensuodatin

Uraanin poisto vedestä on mahdollista tehdä koko rakennuksen vesistä tai vaihtoehtoisesti juomavedestä. Uraani  suodatetaan koko talon vesistä erityiseti uraanille tarkoitetuilla vedensuodattimilla anioninvaihtosuodattimella. Tälläinen uraanipoistolaite asennetaan painesäiliön jälkeen. Vedensuodattimen aionivaihtosuodatusmassa virkistetään suolaliuksolla automaattisesti. Suolaliuoksesta syntyy käyttökuluja ainoastaan n. 3 € kuukaudessa. Veden tarvitsee mennä vain kerran suodatusmassan läpi puhdistuakseen.

Uraani voidaan suodattaa yhden vesipisteen ruoka- ja juomavedestä käänteisosmoosilaitteella. Käänteisosmoosilaitteisto asennetaan yleensä tiskipöydän alle kaappiin piiloon. Tiskipöydälle tulee oma juomavesi hana puhtaalle vedelle.

Apua vedensuodattimen valintaan tai pyydä tarjousta sivun alalaidassa olevalla yhteydenottolomakkeella, puhelimitse 050 511 5231 / 050 576 4120 tai sähköpostilla info@jalovesi.fi

Koko talon vesipisteille

UA-20A Vedensuodatin uraanin poisto vedestä

Uraanin poisto omakotitalon tai loma-asunnon vedestä. Vedensuodatin poistaa tehokkaasti uraanin koko rakennuksen vedestä.
Uraani
Hinta: 1550 €

pRO-1600 Käänteisosmoosilaite

Käänteisosmoosilaite koko talon veden suodattamiseen.
Arseeni Bakteerit Fluoridi Humus Järviveden suodatus Kalkki Kloridi Mangaani Rauta Uraani
Hinta: 2490 €

UA-44A Vedensuodatin uraanin poisto vedestä

UA-44A vedensuodatin sopii uraanin poisto suodatinlaitteeksi omakotitaloihin ja loma-asunnoille joissa uraanin määrä kaivovedessä on erityisen suuri.
Uraani
Hinta: 1750 €

Yhdelle vesipisteille

RO6 Käänteisosmoosi vedensuodatin

Yhden vesipisteen käänteisomoosi vedensuodatin. Poistaa vedestä suuria määriä hatta-aineita.
Arseeni Bakteerit Fluoridi Humus Järviveden suodatus Kalkki Kloridi Mangaani Rauta Rikkivety Uraani
Hinta: 370 €