Arseeni vedessä

Liikaa arseenia vedessä? Kaivovesi voi sisältää arseenia. Arseeni on vedessä väritön, hajuton ja mauton haitta-aine. Veden arseenipitoisuus voidaan havaita lähes ainoastaan vesianalyysin avulla. Kaivovesi olisi hyvä tutkia arseenin osalta 3-5 vuoden välein.

Arseeni on alkuaine jota ilmenee Suomen kallio- ja maaperässä. Suomessa arseenia on havaittu pääsääntöisesti Lounais-, Kaakkois- ja Etelä-Suomessa. Kallio- ja maaperästä arseenia voi liueta alueen pohjaveteen. Juomavesi saa sisältää enimillään 10 mikrogrammaa arseenia. Mikäli veden arseenipitoisuus ylittää tämän raja-arvon, niin silloin tällaista kaivovettä ei tulisi käyttää juomavetenä. Vedessä oleva arseeni imeytyy ihmiskehoon tehokkaimmin ruuansulatuskanavassa. Ruuanasulatuskanavassa 95 % arseenista imeytyy kehoon. Ihon läpi arseeni  imeytyy todella huonosti ihmiskehoon. Vain n. 1% veden sisältämästä arseenista imeytyy kehoon ihon läpi.

Arseenipitoisen juomaveden pitkä-aikainen nauttiminen voi lisätä joillekin syöpäsairauksille altistumisen riskiä. Arseenin on todettu nostavan ihosyövän ja sekä sisäelinten syövän kuten virtsarakon syövän riskiä. Lisäksi arseenipitoisen juomaveden nauttiminen isoina pitoisuuksina voi vaikuttaa raajojen verenkiertoon ja maksatoksisuuteen.

Arseenin poisto kaivovedestä on mahdollista suorittaa vedensuodattimilla.

Vedensuodatin

Arseenin poisto vedestä on mahdollista suorittaa joko koko talon vedensuodattimilla tai juomavesi voidaan puhdistaa yhden vesipisteen suodattimilla. Arseeni suodatetaan koko talon vesistä arseenin poistoon tarkoitetuilla koko talon vedensuodattimilla. Koko talon arseeninpoistosuodatin asennetaan painesäiliön jälkeen ja veden tarvitsee kulkea kerran suodatinlaitteen sisällä olevan suodatusmassan läpi suodattuakseen. Suodatinlaitteet tekevät automaattisesti vastavirtahuuhtelua suodatinmassalle. Vastavirtahuuhtelulla estetään ettei suodattimen suodatusmassa pääse kanavoitumaan. Eli estetään ettei vesi pääse suodatinlaitteen läpi ilman suodatusta. Tämän takia on tärkeää että arseenin poisto vedensuodattimessa on automaattinen vastavirtahuuhtelu toiminto.

Arseenin suodattaminen yhden vesipisteen ruoka- ja juomavedestä suoritetaan käänteisosmoosilaitteella. Juomaveden suodattamiseen tarkoitettu käänteisosmoosilaite asennetaan yleensä tiskipöydän alle ja tiskipöytään tulee pieni juomavesi hana.

Apua vedensuodattimen valintaan tai pyydä tarjousta sivun alalaidassa olevalla yhteydenottolomakkeella, puhelimitse 050 511 5231 / 050 576 4120 tai sähköpostilla info@jalovesi.fi

Koko talon vesipisteille

AS-44A Vedensuodatin arseenin poisto vedestä

Arseenin poisto koko talon vedestä. Vedensuodatin omakotitaloon jonka vedessä on liikaa arseenia. Arseeni veden juominen lisää syöpäriskiä.
Arseeni
Hinta: 1630 €

pRO-1600 Käänteisosmoosilaite

Käänteisosmoosilaite koko talon veden suodattamiseen.
Arseeni Bakteerit Fluoridi Humus Järviveden suodatus Kalkki Kloridi Mangaani Rauta Uraani
Hinta: 2490 €

Yhdelle vesipisteille

RO6 Käänteisosmoosi vedensuodatin

Yhden vesipisteen käänteisomoosi vedensuodatin. Poistaa vedestä suuria määriä hatta-aineita.
Arseeni Bakteerit Fluoridi Humus Järviveden suodatus Kalkki Kloridi Mangaani Rauta Rikkivety Uraani
Hinta: 370 €