Vedensuodatin kotona – Kaupunkikoti

Kaupungeissa vedensuodatin hankitaan useimmiten ruoka- ja juomaveden maun parantamiseen tai hyvän vedenlaadun varmistamiseen,  toinen yleinen syy vedensuodattimen hankitaan voi johtua veden kalkkipitoisuudesta. Kaupungissa sijaitsevien kotien veden suodattaminen poikkeaa haja-asutus alueilla sijaitsevista kodeista jonkin verran. Kaupungeissa asuntojen vedet tulevat yleensä kunnallisesta vesiverkosta, kun taas haja-asutusalueilla vesi saatetaan ottaa kaivosta tai järvestä. Kunnallisessa vesiverkossa suurimmat veden ongelmat ovat:

 • Veden kalkkipitoisuus
 • veden sisältämä kloori
 • Putkistoista irtoava lika
 • veden lääkeainejäämät ja mikromuovit

Rakennus joka on liitettynä kunnalliseen vesiverkkoon, niin siitä voidaan suodattaa joko koko rakennuksen vedet tai sitten pelkästään ruoka-/juomavedet.

Kalkin poisto vedestä

Veden sisältämä kalkki aiheuttaa veden kuivuessa ikäviä valkoisia kalkkitahroja erilaisille pinnoille. Lisäksi veden sisältämä kalkki hajottaa vettä kuluttavia laitteita esim. kalkki pinttyy lämminvesivaraajan vastuksen pintaan. Aluksi vastus menettää tehoaan ja sitten se lopuksi hajoaa.

 • Kalkin poistaminen vedestä on järkevintä tehdä koko rakennuksen vesistä ja siihen paras ratkaisu on vedenpehmennin. Omakotitaloon sopiva vedenpehmennnin on KA-20A Vedenpehmennin. Vedenpehmentimiä on saatavilla myös muita kokoja suurempia ja pienempiä.
 • Vedenpehmennin poistaa vedestä kalkkia, eikä vain muuta sen olomuoto niin kuin sähköiset kalkin hajottajat tekevät. Tällaisilla kalkin hajottajilla käsitelty vesi jättää yhä kuivuessaan kalkki tahran.

Kloorin poisto vedestä

Kloorin poistamiseen vedestä sopivat suodatinlaitteet jotka sisältävät aktiivihiiltä. Aktiivihiili on tehokas suodatusmenetelmä kloorin poistoon.

 • Koko rakennuksen vesien suodattamiseen sopiva vedensuodatin on AK-54A aktiivhilisuodatin. Koko rakennuksen vesiä suodatettaessa suodatinlaite asennetaan vesimittarin jälkeen. Suodattimen jälkeen kaikki vesi on kloorista vapaata. Tällöin putkistossa liikkuu ainnoastaan raikasta vettä.
 • Kloori voidaan suodattaa pois myös ainoastaan ruoka- ja juomavedestä. Tällöin paras valinta on Doultonin juomavesisuodatin. Doultonin vedensuodattimia on hanaan ja myös tiskipöydän alle piiloon asennettavia. Doultonin vedensuodattimet poistavat vedestä samalla paljon muitakin haittatekijöitä mm. mikromuoveja ja lääke-ainejäämiä.

Putkistoista irtoava lika

Kunnallisen vesiverkoston putkistoista irtoaa paljon likaa kunnalliseen käyttöveteen. Kaupunkien putket ovat monin paikoin erittäin vanhoja ja niiden sisäpintoihin on kertynyt vuosien saatossa paljon erilaista likaa. Tätä likaa liikkuu myös näissä putkissa olevan veden mukana kiinteistöihin.

 • Omakotitalon putkistosta on helppo suojata runkolinjasta tulevalta irtolialta. Vesimittarin jälkeen asennetaan 10” suodatinkotelo ja siihen sedimettisuodatin. Tällaisen ratkaisun hinta on 35 € ja jatkossa vaihtosuodatinpatruunat maksavat 6€/kpl
 • Mikäli halutaan poistaa irtolika juomavedestä, niin tähänkin ongelmaan paras ratkaisu on Doultonin juomavesilaitteet. Doultonin juomavedensuodattimilla suodatetaan samalla pois myös muita haittatekijöitä.

Lääkeainejäämien ja mikromuovien poisto juomavedestä

Kunnalliset vedet sisältävät lääkeainejäämiä ja mikromuoveja. Niiden poistoon parhaat vedensuodattimet ovat Doultonin juomavedensuodattimet.

 • Lääkeainejäämien suodattamiseen Doultonin vedensuodattimet ovat oivallinen valinta mm. Ibuprofeiinia  Doultonin suodattimet poistavat 99,9 % tehokkuudella. Ibuprofeiini on yleisimmin käytetty kipulääke.
 • Mikromuovit ovat pääsääntöisesti kooltaan 2 mikrometriä ja Doultonin suodattimien keraamisen kuoren suodatustiheys on 0,5 mikrometriä, eli myös mikromuovien osalta suodatustehokkuus on erinomainen.

Mikäli olet kiinnostunut kunnallisen veden suodattamisesta, niin ole meihin rohkeasti yhteydessä! Yhteydenoton voitte tehdä sivun alalaidassa olevalla yhteydenottolomakkeella, puhelimitse 050 576 4120 tai sähköpostilla info@jalovesi.fi

Jalovesi –Puhdasta vettä